Singer-songwritersmiddag #5

Wanneer:
24 september 2017 @ 15:00 – 18:00
2017-09-24T15:00:00+00:00
2017-09-24T18:00:00+00:00
Waar:
Dorpshuis Zijlvesterhoek
Achterweg 1
9959 PC Onderdendam
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Wim Joosten

Op zondagmiddag 24 september gaan we er vanuit dat het stralend weer zal zijn, want er komen weer drie singer-songwriters onze oren strelen.

We presenteren: Dion Bouwes & Dennis Krottje, Igor Wijnker en Jan Bresters!

Dion Bouwes en Dennis Krottje
De winnaars van het “Grunneger Laidjesfestval 2017”. Dion Bouwes maakt als zanger, gitarist en songwriter al jaren muziek in diverse bandjes. Met gitarist Dennis Krottje speelt Dion al samen in Indie rockband Cutting Grass. Nu treden ze op met hun akoestische gitaren. Door het spelen in het ‘Grunnegs’, gaan er voor hun hele nieuwe deuren open.

In april werd de single “Duuster” opgenomen. De single stond lange tijd in de Noord 9 van RTV Noord. Het wordt vrijwel dagelijks gedraaid op diverse lokale en regionale radiostatoons.
Na de zomer van 2017 komen ze met een nieuwe single. Daarnaast wordt gewerkt aan een album.
Hou ze maar in de gaten want, de komende periode zullen Dion en Dennis op meerdere plekken te bewonderen zijn!
Check: www.dionbouwes.nl

Igor Wijnker
Verhalen vertellen, daar draait het om bij schrijver, fotograaf en singer-songwriter Igor Wijnker (1972). In november verschijnt zijn nieuwste boek Rock City, met levensverhalen over Groningse
muzikanten en plekken. En als hij in dit tempo doorgaat met opnemen dan zal in 2018 eindelijk zijn debuutplaat het levenslicht zien.

De muziek sluit mooi aan op zijn proza. Igors Nederlandstalige liedjes zijn ook verhalend. Vaak zingt hij over bestaande personen of gebeurtenissen, dan weer met veel zelfspot (of pijnlijk eerlijk) over
zijn eigen beslommeringen. Het zijn liedjes waar hij lang aan heeft geschaafd – tot elk woord op de goede plek stond.
De afgelopen jaren heeft Igor veel podiumervaring opgedaan. Sinds 2014 brengt hij met o.a. Meindert Talma elke 2 e donderdag van de maand een variétéshow (met o.a. verhalen en liedjes) in
de Kroeg van Klaas in Groningen en sinds 2016 ook elke 4 e donderdag in Leeuwarden. Live begeleidt Igor zichzelf meestal met een akoestische gitaar.
Meer info: www.igorwijnker.nl

Jan Bresters
Jan Bresters (23) uit Stadskanaal speelt duister en meeslepend, maar ook vrolijk en upbeat. Niet funky of grungy, maar ook niet narcistisch als veel hipsterige singer-songwriters.
Vleugjes van Leonard Cohen en Lou Reed. Zangtechnisch soms wat wiebelig, muzikaal des te mooier.
Wees gerust: u hoeft niet mee te klappen

De middag begint om 15 uur. Vlak daarna zal Jan beginnen. De entree is zoals altijd gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *